Το όραμα μας

Η ΟΑΣΗ (Ομάδα Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου αποτελεί την πρωτοποριακή προσπάθεια ιδιωτών για ανάδειξη και κάλυψη του σοβαρότατου ελλείμματος κρατικών δομών και οργάνωσης στο χώρο της παιδικής προστασίας για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ειδικότερα σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης οι υποδομές για την πρόληψη και προστασία των κακοποιημένων μελών μιας οικογένειας παρουσιάζονται ελλιπείς, χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό, οργάνωση, συντονισμό και αξιολόγηση.

Η ΟΑΣΗ προσανατολίζεται στη δημιουργία του πρώτου κέντρου ημέρας παιδιών σε κίνδυνο στην πόλη του Ηρακλείου, με στόχο την δυνατότητα για υγιή και ασφαλή διαβίωση σε παιδιά που από τα πρώτα τους βήματα η ζωή τους έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο.Παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικές δυσκολίες, βρίσκονται στο δρόμο, εκτός στέγης ή σε κίνδυνο και χρειάζονται βοήθεια και στήριξη μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον.

Αφορμή για το ξεκίνημα αυτής της δράσης, είναι οι σοβαρές περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν άμεση φροντίδα, επιμέλεια, έχουν κακοποιηθεί και στο σύνολό τους είναι παιδιά που έχουν βιώσει βία, εγκατάλειψη και παραμέληση, παιδιά που επαιτούν και που συχνά γίνονται θέμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επειδή δεν υπάρχει ένας χώρος να φιλοξενηθούν προσωρινά.

Στον χώρο αυτό θα διαμένουν προσωρινά σαν μια «οικογένεια» με τα παιδιά τους, προσφέροντάς τους μια ζεστή αγκαλιά, φροντίζοντας να τους δώσει τα εφόδια, ώστε να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό που τίθεται ως ζητούμενο είναι η διάθεση από πλευράς πολιτών, φορέων και επαγγελματιών να γίνουν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. H ΟΑΣΗ ήδη από το 2005 δεσμεύει μέρος των εσόδων της για το σκοπό αυτό. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για την δημιουργία του Κέντρου.

Για το σκοπό αυτό απευθύνει πρόσκληση σε όλους όσους θέλουν να συνεισφέρουν έτσι ώστε να γίνει το κέντρο ημέρας στην Κρήτη πιο γρήγορα και τα παιδιά σε κίνδυνο να βρουν μια φιλόξενη και ασφαλή στέγη.