Γιώργος Κανάκης, πρόεδρος ΔΣ

Ο Γιώργος Κανάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1964. Είναι Ταξίαρχος εα της ΕΛΑΣ και με την ιδιότητα αυτή διετέλεσε Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Αστυνομικές Αποστολές στη Βοσνία, στο Κόσοβο και στο Αφγανιστάν. Παράλληλα υπηρέτησε επί σειρά ετών σε νευραλγικές θέσεις, κυρίως ειδικών μονάδων, όπως η Δίωξη Ναρκωτικών και η Προστασία Ανηλίκων.

Είναι διπλωματούχος προπονητής UEFA στο ποδόσφαιρο και για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό και παιδικό ποδόσφαιρο. Παραμένει προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου Πυροσβεστών Ηρακλείου.

Ως ιδιώτης πλέον ασχολείται με τον σχεδιασμό κοσμημάτων και τον εθελοντισμό, για τον οποίο πιστεύει ότι είναι ένας μοναδικός τρόπος να ολοκληρώσει ο άνθρωπος την προσωπικότητά του.

Πέρασε όμορφες στιγμές από το 2016 έως το 2020 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθμό «Το Φως» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση της αθλητικής επικαιρότητας, στην εκπομπή «Φως στα Σπορ».

Είναι ενεργό μέλος από το 2013 στην εθελοντική οργάνωση ΟΑΣΗ (Ομάδα Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου) για την προστασία και φροντίδα των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, κατέχοντας την θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό το διάστημα είναι ενεργές οι δράσεις «παιδί σε κίνδυνο» που αφορά την αφύπνιση των γονέων στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών και «πάρτο αλλιώς» για την ασφαλή οδήγηση. Και τα δύο γίνονται με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο και κυρίως όχι μόνο με θεωρία αλλά με τη συμμετοχή όλων, παιδιών, γονέων, δασκάλων, προπονητών.

Τα εθελοντικά του καθήκοντα ταυτίζονται και με την συμμετοχή του στην ταινία της Μαρίας Σβολιαντοπούλου «Για θύμισέ μου», μια ταινία για το Αλτσχάιμερ, για τη νόσο που μαστίζει την εποχή μας όσο ποτέ άλλοτε, στον ρόλο του Γιάννη, που είναι ο σύζυγος και πατέρας των πρωταγωνιστριών,  της Βασιλείας (Αμαλία Ζαργιανάκη) και της Ελένης (Ανδριανή Αγγελιδάκη). Την ταινία σκηνοθετεί ο Αντώνης Ρενιέρης και συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Γιώργος Χρανιώτης, Κώστας Αποστολάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάνια Ρόκκα, Γιώργος Κιμούλης, Κάρμεν Ρουγγέρη κα.

Το 2012 μαζί με μια παρέα φίλων ίδρυσε το αθλητικό σωματείο ΗΡΑ (Ηράκλειο Ρυθμός Άθληση), το οποίο καλλιεργεί το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής και έχει έδρα το Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ το 2020 δημιούργησε την Ακαδημία Ρυθμικής ΗΡΑ στο Ηράκλειο, Ασιτών 12.

Είναι έγγαμος, με τρία παιδιά και απολαμβάνει την εφηβεία της τρίτης ηλικίας παρέα με την σύντροφό του Έλλη Βάλλα και τα δύο υπέροχα εγγόνια του, τον Γιώργο και τον Μίνωα.