Οδικός πολιτισμός… από την θεωρία στην πράξη!

Παρακολουθούμε με αγωνία όσα συμβαίνουν στο νησί μας τα τελευταία χρόνια και σχετίζονται άμεσα με την όδικη ασφάλεια. Φέτος έχοντας ήδη φτάσει στους 43 νεκρούς, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα καινοτόμο project που να δώσει επιτέλους στα παιδιά την ευκαιρία να εκπαιδεύσουν τους γονείς, τους δασκάλους, τους “μεγάλους”, σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και πόσο απέχει η θεωρία από την πράξη!

Μιλώντας με τα ίδια τα παιδιά αντιληφθήκαμε πόσο έχουν “μπουχτίσει” από στατιστικά, συμβουλές, κατευθύνσεις, μαθήματα, εκπαιδεύσεις, όταν οι ίδιοι οι “μεγάλοι” δεν σέβονται τίποτα από αυτά που προσπαθούν να μάθουν, να διδάξουν, να περάσουν στα παιδιά.

Παρακολουθήσαμε για άλλη μια φορά την πολιτεία και δεκάδες φορείς να παίρνουν θέση στο ζωτικό αυτό πρόβλημα! Όσα “δυστυχώς” και “πρέπει” ακούστηκαν στο ρεπορτάζ, άλλες τόσες δεκαετίες θα περάσουν για να κατανοήσουμε πόσο διαφέρει η θεωρία από την πράξη. Βαρυσήμαντοι χαιρετισμοί, στατιστικά, μηδενικές ευθύνες και ευχολόγια… Επί του έργου, όμως, ουδέν σημαντικό, αποτελεσματικό αναφέρθηκε.

Η εθελοντική μας ομάδα ξεκινάει άμεσα δράσεις με εκπαίδευση των μαθητών στα σχολεία. Αντικείμενο “πώς θα περάσουμε από την θεωρία στην πράξη, με τα παιδιά στην πρώτη θέση, στη θέση του γονέα, του οδηγού, του πεζού, του τροχονόμου”. Μόνο έτσι θα προλάβουμε τα χαμένα χρόνια! Ήδη το πρώτο project ξεκίνησε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Μποδοσάκειο) πειραματικά και συνεχίζουμε δυναμικά. Σκοπός μας η συμμετοχή όλων των σχολείων.

Screen Shot 2016-07-31 at 3.12.44 PM

Mπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη φόρμα εθελοντή!