ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ό,τι κάνει ο άνθρωπος με τη θέλησή του έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτό που του επιβάλλεται και έχει την υποχρέωση να κάνει. Αυτό είναι ο εθελοντισμός. Άνθρωποι διαφορετικοί με κοινούς, όμως, στόχους ενώνονται, έρχονται πιο κοντά και διαπιστώνουν πως δεν είναι μόνοι τους καθώς υπάρχουν και άλλοι που συμμερίζονται το πάθος τους και γεμάτοι προθυμία προσφέρουν όλοι μαζί «σαν ομάδα» στο συνάνθρωπο.

«Ομάδα»: μια μικρή λέξη με τεράστια σημασία. Ενωμένοι, λοιπόν, όλοι μαζί τα μέλη της «Όασης του Παιδιού», ενημερώνουμε τον κόσμο για θέματα σχετικά με παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς είμαστε μία εθελοντική οργάνωση για την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών. Οργανώσαμε, λοιπόν, ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους φοιτητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου Κρήτης στα πλαίσια της ενημέρωσης για την παιδική εργασία, τη σχολική διαρροή, την κακοποίηση και για ζητήματα παραβίασης της οδικής ασφάλειας των παιδιών.

Η προσπάθειά μας στέφθηκε με επιτυχία καθώς όλα τα θέματα είναι μείζονος σημασίας, αν αναλογιστούμε την συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον των αυριανών επαγγελματιών που θα ασχολούνται με τα παιδιά. Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να γνωρίζουμε για να μπορούμε να ενημερώσουμε και τους γύρω μας και να ευαισθητοποιηθούμε σε ζητήματα που αφορούν την προστασία των παιδιών, καθώς τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Ερωτήσεις; :)

G_S-52

G_S-51

G_S-18