Τα νέα μας
Ο Άγγελος έμπνευση για όλα τα παιδιά
Ένα πρωί χτύπησε το τηλέφωνο. Μια ευγενική φωνή μας είπε ότι καλούσε από το 35ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου. Ήταν η Προϊσταμένη του Κωνσταντίνα Κόκκοτου, η οποία μας εκδήλωσε την επιθυμία τους να βοηθήσουν στο έργο μας. Καταλήξαμε σε κάποιες δράσεις που θα έκαναν με τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και όλο αυτό ως αποτέλεσμα περιγράφεται στο email που λάβαμε σήμερα:
“Το γεγονός του άγριου ξυλοδαρμού που υπέστη ο μικρός Άγγελος, τις τελευταίες μέρες, στάθηκε η αφορμή να μιλήσουμε στο νηπιαγωγείο μας για την βία και την παιδική κακοποίηση. Συζητήσαμε με τα παιδιά πως μπορεί να ένιωσε ο Άγγελος, τα συναισθήματά του, πόσο πονούσε. Καταλήξαμε ότι δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε βία από κανένα και ότι πρέπει να ΜΙΛΑΜΕ και όχι να σιωπούμε σε ανάλογα περιστατικά.
Κάναμε ζωγραφιές στο μικρό Άγγελο και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε και εμείς παιδιά που βιώνουν άσχημα γεγονότα στη ζωή τους. Η ιδέα μας ήταν να φτιάξουμε έναν κουμπαρά και συγκεντρώνοντας κάποια χρήματα να βάλουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στο τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο που επιτελεί η Ο.Α.Σ.Ηρακλείου. Η όμορφη αυτή δράση θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες με επίσκεψη της ομάδας στο σχολείο μας, για την πληρέστερη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών.
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της Ο.Α.Σ.Η. κύριο Κανάκη Γιώργο, για την συνεργασία μας και ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας.
Με εκτίμηση, η Προϊσταμένη του 35ου Νηπιαγωγείου Κόκκοτου Κωνσταντίνα”
Εμείς όλοι στην ΟΑΣΗ δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι, μιλάνε τα παιδιά …
Δράση στο Λύκειο Χάρακα: Κακοποίηση των παιδιών και η σχολική βία
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αφορούν την παραμέληση και κακοποίηση των παιδιών, την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025 οργανώσαμε μία βιωματική ενημέρωση στο Λύκειο Χάρακα. Στην δράση έλαβαν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Β’ Τάξης Λυκείου, όπου αρχικά παρουσιάστηκε το προφίλ της ομάδας μας και η σημασία του εθελοντισμού στις μέρες μας.
Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις διαφορετικές ομάδες και κλήθηκαν να μελετήσουν ρεαλιστικά σενάρια και να δώσουν λύσεις με την βοήθεια των εθελοντών μας. Όλα τα σενάρια εμπεριείχαν επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας (ενδοοικογενειακή και σχολική), προβλήματα εξαρτήσεων, έκθεση σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα την παραμέληση και κακοποίηση παιδιών οικογενειών που η ΟΑΣΗ έχει διαχειριστεί σε συνεργασία με τις αρχές.
Στην βιωματική αυτή δράση, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθόσον τα παιδιά αλλά και οι καθηγητές έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και ζήτησαν να γίνει σύντομα ξανά με περισσότερο χρόνο, συμμετείχαν οι εθελοντές Βάνα, Όλγα, Δήμητρα, Εύα, Βασιλική, Ελένη, Γιώργος και η Σταυρούλα.
Μια δωρεά στη μνήμη της Μαρίας
Μας συγκινεί βαθύτατα ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές μιας απώλειας ενός αγαπημένου ανθρώπου, πολλοί υποστηρικτές μας μετουσιώνουν τη λύπη τους σε ελπίδα ζωής για κάποιον συνάνθρωπό τους που υποφέρει, συγκεντρώνοντας δωρεές αντί στεφάνων ή κάνοντας μια δωρεά στη μνήμη του εκλιπόντος, ειδικά όταν πρόκειται για ένα μικρό παιδί.
Έτσι και στη μνήμη της αξιαγάπητης Μαρίας Κανάκη κατατέθηκε το ποσό των χιλίων ευρώ (1000€) ως δωρεά προκειμένου να στηρίξουμε την οικογένεια ενός 4χρονου αγοριού στο Ηράκλειο που διαγνώστηκε με καρκίνο, προκειμένου να μεταβεί σε νοσοκομείο στην Γερμανία για άμεση αποκατάσταση. Παρότι το ποσό θα καλυφθεί σύμφωνα με πληροφορίες του οικογενειακού περιβάλλοντος από τον ΕΟΠΥΥ, τα έξοδα για τους συνοδούς παραμένουν υπέρογκα. Η οικογένεια της Μαρίας μόλις ενημερώθηκε για το θέμα έσπευσε αμέσως να δηλώσει την στήριξή της.
Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια της Μαρίας καθώς και τους φίλους και συγγενείς που βοήθησαν σε αυτό.
Γιώργος Κανάκης, πρόεδρος ΔΣ
Είναι διπλωματούχος προπονητής UEFA στο ποδόσφαιρο και για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό και παιδικό ποδόσφαιρο. Παραμένει προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου Πυροσβεστών Ηρακλείου.
Ως ιδιώτης πλέον ασχολείται με τον σχεδιασμό κοσμημάτων και τον εθελοντισμό, για τον οποίο πιστεύει ότι είναι ένας μοναδικός τρόπος να ολοκληρώσει ο άνθρωπος την προσωπικότητά του.
Πέρασε όμορφες στιγμές από το 2016 έως το 2020 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθμό «Το Φως» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση της αθλητικής επικαιρότητας, στην εκπομπή «Φως στα Σπορ».
Είναι ενεργό μέλος από το 2013 στην εθελοντική οργάνωση ΟΑΣΗ (Ομάδα Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου) για την προστασία και φροντίδα των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, κατέχοντας την θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό το διάστημα είναι ενεργές οι δράσεις «παιδί σε κίνδυνο» που αφορά την αφύπνιση των γονέων στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών και «πάρτο αλλιώς» για την ασφαλή οδήγηση. Και τα δύο γίνονται με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο και κυρίως όχι μόνο με θεωρία αλλά με τη συμμετοχή όλων, παιδιών, γονέων, δασκάλων, προπονητών.
Τα εθελοντικά του καθήκοντα ταυτίζονται και με την συμμετοχή του στην ταινία της Μαρίας Σβολιαντοπούλου «Για θύμισέ μου», μια ταινία για το Αλτσχάιμερ, για τη νόσο που μαστίζει την εποχή μας όσο ποτέ άλλοτε, στον ρόλο του Γιάννη, που είναι ο σύζυγος και πατέρας των πρωταγωνιστριών, της Βασιλείας (Αμαλία Ζαργιανάκη) και της Ελένης (Ανδριανή Αγγελιδάκη). Την ταινία σκηνοθετεί ο Αντώνης Ρενιέρης και συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Γιώργος Χρανιώτης, Κώστας Αποστολάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάνια Ρόκκα, Γιώργος Κιμούλης, Κάρμεν Ρουγγέρη κα.
Το 2012 μαζί με μια παρέα φίλων ίδρυσε το αθλητικό σωματείο ΗΡΑ (Ηράκλειο Ρυθμός Άθληση), το οποίο καλλιεργεί το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής και έχει έδρα το Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ το 2020 δημιούργησε την Ακαδημία Ρυθμικής ΗΡΑ στο Ηράκλειο, Ασιτών 12.
Είναι έγγαμος, με τρία παιδιά και απολαμβάνει την εφηβεία της τρίτης ηλικίας παρέα με την σύντροφό του Έλλη Βάλλα και τα δύο υπέροχα εγγόνια του, τον Γιώργο και τον Μίνωα.
Μια βοήθεια για τον μικρό Γιαννάκη που μάχεται για την ζωή του
Ο μικρός Γιάννης διαγνώστηκε με καρκίνο στα νεφρά και πολεμάει την ασθένειά του στην πόλη μας με χημειοθεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις. Όμως, κρίνεται σκόπιμο η άμεση διακομιδή του παιδιού στο εξωτερικό προκειμένου να αυξηθούν οι ελπίδες του για ζωή.
Η οικογένειά του είναι στο πλευρό του αλλά πλέον δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Αναμένεται η πολιτεία μέσω ΕΟΠΥΥ να στηρίξει αυτή την αγωγή, ενώ παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια από φίλους και συγγενείς με την πολύτιμη βοήθεια των οποίων θα μπορεί αυτό να γίνει εφικτό, μας καθώς τα έξοδα είναι υπέρογκα, αφού περιλαμβάνουν τόσο τα εισιτήρια για τις μεταφορές, όσο και την μακρόχρονη διαμονή.
Η ΟΑΣΗ ξεκινάει τώρα έναν πραγματικό αγώνα να ενισχύσει την κίνηση αυτή, σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ΗΡΑ (Ηράκλειο Ρυθμός Άθληση), σε μία παράσταση ρυθμικής και γυμναστικής που θα γίνει την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 19:00 στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ηρακλείου στις Βούτες. Έστω και ένα ευρώ είναι πολύτιμο!!
Μπορείτε να στηρίξετε τον τετράχρονο πατώντας ΕΔΩ